Generali je blízko k predaju švajčiarskej BSI

Podľa agentúry Reuters by ju mala kúpiť brazílska spoločnosť Banco BTG Pactual. Hodnota transakcie by mala dosiahnuť výšku od 1,4 mld. eur do 1,6 mld. eur.

Talianska poisťovňa Assicurazioni Generali by mohla spečatiť predaj BSI, svojej švajčiarskej divízie privátneho bankovníctva, a to do konca mesiaca. Podľa agentúry Reuters by ju mala kúpiť brazílska spoločnosť Banco BTG Pactual. Generali sa pokúša BSI predať už dva roky, podľa bankárov však kameňom úrazu je cena. Taliansky denník Il Sole 24 Ore v stredu uviedol, že hodnota transakcie by mala dosiahnuť výšku od 1,4 mld. eur do 1,6 mld. eur. iný zdroj tento cenový rozsah označil za „hodnoverný“. Spoločnosť Generali odmietla stredajšie správy komentovať.

„Nejaké povolenia sú stále potrebné, v momente keď už budú sa však veci pohnú dopredu. Dohoda by sa mohla uzavrieť do konca mesiaca,“ povedal jeden zo zdrojov. „Dohoda je takmer hotová,“ uviedol ďalší. Spoločnosť Generali predáva aktíva, ktoré nesúvisia s hlavným predmetom jej podnikania, chce sa totiž sústrediť na podnikanie v oblasti poisťovníctva. Spoločnosť už predala aktíva v hodnote 2,6 mld. eur.

Spoločnosť Generali Slovensko pôsobí na trhu od 1. októbra 2008, keď vznikla zlúčením Českej poisťovne-Slovensko a Generali Poisťovne. Súčasťou skupiny Generali PPF boli už od januára 2008. Skupina Generali a PPF totiž podpísali v polovici júla 2007 konečnú verziu zmluvy o spoločnom podniku Generali PPF Holding. Česká poisťovňa-Slovensko pôsobila na slovenskom poistnom trhu od augusta 1993 a Generali Poisťovňa vznikla v roku 1996.

Súvisiace články

Aktuálne správy