Až pre 70 % Slovákov je dôležitá dostupnosť pobočky banky

Najvýznamnejšie slovenské banky majú na celom Slovensku viac ako 1000 pobočiek. Za posledné roky bolo celosvetovým trendom pobočky bánk skôr zatvárať než otvárať. Slováci však chcú mať svoju banku poruke a nie sú ochotní k nej cestovať dlhšie ako 20 minút. Vyplýva to z najnovšieho prieskumu agentúry 2muse, ktorý uskutočnila pre Prima banku.

Ako ukázal prieskum, na dostupnosť a blízkosť svojej banky sú Slováci nároční. Podľa väčšiny opýtaných by cesta do najbližšej pobočky banky nemala trvať viac ako 20 minút. Uviedlo to takmer 70 % Slovákov. Ideálny čas trvania cesty do banky sa však ešte skracuje aj v závislosti od toho, či tam človek ide verejnou dopravou, autom alebo pešo. Ľudia cestujúci verejnou dopravou sú ochotní ísť za svojou bankou najdlhšie, opakom sú tí, ktorí tam chodia pešo. Vo všeobecnosti však len niečo vyše 15 % opýtaných uviedlo, že na ceste do svojej banky je ochotných stráviť viac ako spomínaných 20 minút.
Top deväť najvýznamnejších slovenských bánk má na Slovensku celkovo viac ako 1000 pobočiek. Kým Bratislavský kraj pokrýva až 230 pobočiek slovenských bánk, v najľudnatejšom Prešovskom kraji majú obyvatelia k dispozícii len 120 pobočiek a v Košickom kraji, ktorý je z pohľadu počtu obyvateľov druhým najväčším, je 130 bankových pobočiek.

Súvisiace články

Aktuálne správy