Prieskum: Po čom túžia Slováci

, ČSOB Foto: SITA;photl

Najviac by sme si dopriali dovolenku, ale snívame aj o novom dopravnom prostriedku a radi by sme sa psutili aj do rekonštrukcie bývania.

Ľudí najčastejšie láka oddych v kombinácii relaxu a poznávania, po čisto relaxačnej dovolenke túži štvrtina opýtaných. ČSOB realizovala online prieskum o túžbach Slovákov v čase 9.5. 2014 až 1.6. 2014 na vzorke 2 084 respondentov. Tu sú výsledky.

Takmer 47% Slovákov túži po dovolenke
Najväčšou túžbou dovolenkychtivých Slovákov je cestovanie po Európe (53,5%). S výrazným odstupom nasleduje Amerika (12%), Ázia (11%), Afrika a Slovensko (8%). Z prieskumu vyplynulo aj to, že  najväčšou túžbou je dovolenka, ktorá je kombináciou relaxu a poznávania.

Po novom dopravnom prostriedku túži 38% opýtaných
Slováci by si spomedzi dopravných prostriedkov najradšej zakúpili auto (90% z tých, ktorí si chcú kúpiť dopravný prostriedok), po novom motocykli túži 5% opýtaných, malý záujem prejavili účastníci prieskumu aj o karavan či obytný príves (2%).

Snom Slovákov, ktorí túžia po aute, je najčastejšie rodinné vozidlo typu SUV. Parametre, ktoré ľudia v prieskume uviedli ako dôležité, sú spoľahlivosť, bezpečnosť a kvalita. Ženy túžia viac po menšom mestskom aute, ktoré naopak takmer vôbec nie je snom mužov. Ich snom sú športové autá.

Po rekonštrukcii bývania túži takmer 35 % Slovákov
Slováci, čo sa zveľaďovania príbytku týka, túžia najčastejšie po rekonštrukcii exteriéru, napríklad strechy či fasády, nasleduje kúpeľňa a kuchyňa.

Ľudia snívajú aj o modernizácií svojich domácností kúpou nového zariadenia. Najčastejšie je to nový nábytok (52%), nasleduje biela technika ako práčka, chladnička či umývačka riadu (20%) a čierna technika (televízia či domáce kino).

 

Súvisiace články

Aktuálne správy