Miera nezamestnanosti v Grécku v marci mierne klesla

Miera nezamestnanosti v Grécku, ktorá je najvyššia v eurozóne aj v celej Európskej únii (EÚ), v marci 2014 konečne mierne klesla. Oznámil to dnes grécky štatistický úrad Elstat. Informovali o tom agentúra Reuters a portál RTTNews.
Presnejšie, miera nezamestnanosti v helénskej republike sa v marci znížila na 26,8 % z februárových revidovaných 26,9 %. Spresnený februárový výsledok je pritom horší ako rýchly odhad. Pôvodne Elstat udával za február nezamestnanosť na úrovni 26,5 %.
Miera nezamestnanosti v Grécku však stále viac ako dvojnásobne prevyšuje priemer v eurozóne, kde nezamestnanosť v apríli dosiahla 11,7 %. A stále sa drží blízko rekordnej úrovne 27,9 % zo septembra 2013. Dôvodom sú úsporné opatrenia, ktoré muselo Grécko zaviesť, aby ozdravilo verejné financie a splnilo tak podmienky dvoch záchranných úverov od EÚ a Medzinárodného menového fondu (MMF).
Zo štatistík ďalej vyplýva, že počet nezamestnaných v Grécku sa v marci 2014 znížil o 29.420 osôb v porovnaní s rovnakým mesiacom minulého roka a oproti februáru klesol o 1466 ľudí.

Súvisiace články

Aktuálne správy