Výpis z listu vlastníctva už vybavíte aj na vybraných poštách

, Slovenská pošta Foto: SITA

Elektronické služby štátu poskytované na poštách sa rozširujú, Slovenská pošta od pondelka na vybraných pracoviskách poskytuje výpis z Listu vlastníctva.

Nová služba „Výpis z listu vlastníctva na právne účely“ je zatiaľ v pilotnom režime na vybraných dvanástich pracoviskách geograficky rovnomerne rozmiestnených po celej republike s Úradom geodézie, kartografie a katastra SR. "Túto novú službu plánujeme v blízkej dobe sprevádzkovať aj na ďalších viac ako 200 poštách,“ povedal generálny riaditeľ Slovenskej pošty Tomáš Drucker.

Slovenská pošta už v roku 2012 otvorila dvanásť Integrovaných obslužných miest (IOM), prostredníctvom ktorých prevádzkuje vybrané služby štátnej správy. Od júla 2013 ich počet rozšírila o ďalších 201 pracovísk vo viac ako 100 mestách. Na pošte sa tak dá vybaviť viacero „nepoštových“ služieb, ako napríklad výpis z Obchodného registra na právne účely, overenie originality elektronického čipu osvedčenia o evidencii vozidla (malého technického preukazu), či nákup lístkov na športové a kultúrne podujatia. Hlavným benefitom je, že služby sú elektronické a sú poskytované z jedného miesta.

"V rozširovaní služieb chceme pokračovať, preto by sme v priebehu letných mesiacov radi priniesli v spolupráci s generálnou prokuratúrou aj službu výpisu a odpisu z registra trestov. Komunikujeme aj so zdravotnými poisťovňami o možnosti poskytovania základných služieb, napríklad o výpisu z karty poistenca či o rôzne potvrdenia pre živnostníkov a podnikateľov o zaplatení zdravotného poistenia,“ dodal  Tomáš Drucker.

 Zoznam pôšt, kde si vybavíte výpis z Listu vlastníctva
 Pošta  Adresa
 BANSKÁ BYSTRICA 8  Horná 77, Banská Bystrica
 BRATISLAVA 216  Ivánska cesta 16, Bratislava
 BRATISLAVA 4  Karloveská 34, Bratislava 4
 KOMÁRNO 1  Damianichova 3, Komárno
 KOŠICE 19  Trolejbusová 1, Košice
 LIPTOVSKÝ MIKULÁŠ 1  M.M. Hodžu 3, Liptovský Mikuláš
 LUČENEC 1  Novohradská 4, Lučenec
 NITRA 3  Štefanikova trieda 61, Nitra,
 POPRAD 2  Wolkerova 479, Poprad,
 PREŠOV 10  Volgogradská 7/A, Prešov
 TRENČÍN 1  Mierové námestie 21, Trenčín 1
 ŽILINA 2  Hviezdoslavova 3, Žilina

 

Súvisiace články

Aktuálne správy