Kúpele Lúčky kladú dôraz na klientov spoza východných hraníc

Zmodernizované kúpele v dolnoliptovskej obci Lúčky pokračujú v orientácii na potenciálnych klientov spoza východných hraníc. Predpokladaný možný úbytok ukrajinských návštevníkov v dôsledku pretrvávajúcej vnútropolitickej krízy by mali nahradiť turisti z pobaltských krajín či Bieloruska.
„Dúfame, že účinnou pomocou bude aj nová letecká linka medzi Popradom a Rigou. Toto výhodné spojenie budú môcť už od decembra využívať aj potenciálni klienti z okolitých štátov, lebo pretrváva náš intenzívny ťah na východné trhy,“ skonštatovala riaditeľka Kúpeľov Lúčky Anastázia Mičková.
Zároveň prízvukovala, že po nedávnom zavedení čoraz vyhľadávanejších zimných kúpeľných pobytov v kombinácii s lyžovačkou v blízkych liptovských strediskách sa teraz usilujú zatraktívniť aj letnú ponuku. „Chceme takýmto spôsobom celoročne zvyšovať aj počty našich klientov z východu,“ vysvetlila Mičková.
Predsedníčka Asociácie slovenských kúpeľov Janka Zálešáková doplnila, že výrazný vplyv bude mať ďalší vývoj v udeľovaní víz, menových kurzov. „Máme signály o zvýšenom záujme Ukrajincov, keďže prišli o kúpeľné zariadenia na Kryme, no problémom sú vyššie ceny pobytov po zmene kurzu hrivny,“ dodala.

Súvisiace články

Aktuálne správy