Zamestnanci MPSVR si majú prehĺbiť jazykové a počítačové znalosti za 270.000 eur

Zvýšiť úroveň znalosti cudzích jazykov a informačných a komunikačných technológií u zamestnancov Ministerstva práce, sociálnych vecí a rodiny (MPSVR) SR - to je cieľom národného projektu vzdelávania pracovníkov rezortu, na ktorý je vyčlenených vyše 270.000 eur z Európskeho sociálneho fondu (ESF) Európskej únie (EÚ) v rámci Operačného programu (OP) Zamestnanosť a sociálna inklúzia.

Zvýšiť úroveň znalosti cudzích jazykov a informačných a komunikačných technológií u zamestnancov Ministerstva práce, sociálnych vecí a rodiny (MPSVR) SR – to je cieľom národného projektu vzdelávania pracovníkov rezortu, na ktorý je vyčlenených vyše 270.000 eur z Európskeho sociálneho fondu (ESF) Európskej únie (EÚ) v rámci Operačného programu (OP) Zamestnanosť a sociálna inklúzia. Ministerstvo práce o tom informuje na svojej internetovej stránke.
Projekt sa zameriava na jazykové vzdelávanie zamestnancov v rámci prezenčných jazykových kurzov anglického, nemeckého a francúzskeho jazyka, ako aj na prehlbovanie znalostí práce s vybranými užívateľskými počítačovými programami formou e-learningového vzdelávania. Zahŕňa tiež softvérovú podporu manažmentu vzdelávania a vzdelávacích aktivít zamestnancov.
Cieľovou skupinou sú zamestnanci MPSVR – vedúci štátni zamestnanci, štátni zamestnanci a zamestnanci vo výkone práce vo verejnom záujme. „Zamestnanci ministerstva vykonávajú činnosti, ktoré majú dosah na celé územie SR, nepriamou cieľovou skupinou sú teda i občania SR ako koneční užívatelia profesionálnych výkonov priamej cieľovej skupiny národného projektu,“ uvádza rezort práce na webe.
Projekt by sa mal realizovať do konca októbra 2015. Po jeho skončení sa očakáva zlepšenie schopnosti zamestnancov ministerstva komunikovať v rámci EÚ vo vybraných cudzích jazykoch a zvýšenie úrovne využívania užívateľských programov s ich aktuálnymi verziami. Zároveň sa má zlepšiť celková kvalita výstupov, prezentácií z pracovísk ministerstva a služieb poskytovaných jeho zamestnancami na Slovensku aj v zahraničí.

Súvisiace články

Aktuálne správy