Sieť drogérií Rossmann v Česku expanduje

Nemecká sieť drogérií a parfumérií Rossmann chce rozšíriť svoju sieť predajní v Česku, ktoré patrí medzi jej najlukratívnejšie trhy. Potvrdil to zakladateľ a spolumajiteľ firmy Dirk Rossmann. Do konca roka by tak k súčasným 118 pobočkám v Česku mali pribudnúť ďalšie tri až štyri a budú mať väčšiu predajnú plochu ako tie doterajšie. Informoval o tom na svojej internetovej stránke český denník E15.
Sieť drogérií Rossmann pôsobí v susednej krajine od roku 1994. „Momentálne nie sme v pluse, ale nepracujeme ani so žiadnou významnou stratou,“ zhodnotil Dirk Rossmann hospodárske výsledky českej dcéry, ktorú prevádzkuje v rámci tzv. joint venture s hongkonskou spoločnosťou Watson Group. Na negatívnom výsledku sa podľa zakladateľa rodinnej firmy podpísala aj kríza v manažmente českej dcéry, ktorá je však už zažehnaná.
Výsledky celej skupiny Rossmann sú oproti tomu optimistické. Vlani vykázal tento reťazec už 16. raz za sebou nárast obratu. S obratom 6,64 miliardy eur však stále zaostáva za svojím hlavným rivalom na nemeckých aj zahraničných trhoch – sieťou drogérií dm.

Súvisiace články

Aktuálne správy