Prvý kvartál ukončili Kúpele Bojnice so ziskom 487 tis. eur

Spoločnosť dosiahla za prvé tri mesiace toho roka výnosy viac ako 1,9 mil. eur, náklady predstavovali 1,5 mil. eur.

Kúpele Bojnice a.s. vykázali v prvom štvrťroku toho roka zisk vo výške 487 tis. eur. Hospodárenie si tak medziročne vylepšili o 348 tis. eur. Vyplýva to z predbežnej účtovnej závierky kúpeľov.

Spoločnosť dosiahla za prvé tri mesiace toho roka výnosy viac ako 1,9 mil. eur, čo v porovnaní s tým istým obdobím vlaňajška predstavuje nárast o 166 tis. eur. „Tržby od domácich ústavných pacientov sa medziročne zvýšili o 60 799 eur a boli v sume 1 344 822 eur. Tržby od zahraničných pacientov v sume 294 546 eur sú vyššie oproti porovnateľnému obdobiu roku predchádzajúceho o 31 346 eur,“ konštatujú kúpele. Spoločnosti pritom klesli náklady, medziročne o 181,5 tis. eur na 1,5 mil. eur.

Ku koncu marca mali kúpele záväzky vo výške 1 mil. eur, čo je o 175 tis. eur viac ako vlani v rovnakom období. Zmeny na základnom imaní akcionári nerobili, zostalo na úrovni 1,7 mil. eur. V kúpeľoch prevládala počas prvého štvrťroka domáca klientela. Ku koncu marca evidovali cez 36 tisíc ošetrovacích dní domácich pacientov a 5 583 ošetrovacích dní zahraničných klientov.

Vedenie spoločnosti predpokladá, že v tomto roku oproti vlaňajšku narastú tržby zo zdravotníckej činnosti, ako i z ostatných aktivít, čo by sa malo premietnuť do vyššej tvorby zisku.

Prvá písomná zmienka o kúpeľoch Bojnice pochádza z roku 1549, ich novodobý rozvoj začal v tridsiatych rokoch 20. storočia. Základom liečebných procedúr v Bojniciach je prírodná liečivá voda, ktorá vyviera z deviatich prameňov. V kúpeľoch sa liečia choroby pohybového ústrojenstva, nervové a ženské choroby, choroby z povolania, obličiek a močových ciest.

Súvisiace články

Aktuálne správy