Najdrahšie hotely na svete: V ktorom by ste sa ubytovali, ak by ste na to mali?

, Matador Network Foto: wbestránky hotelov

Väčšina z nás cestuje s ohľadom na svoje finančné možnosti. Existuje však úzka vrstva cestujúcich, ktorí sa na peniaze nepozerajú, aj keď ide o dočasné ubytovanie, hľadajú luxus. Matador Network vybral tie svetovo najdrahšie možnosti.

Connaught Hotel, apartmán, Londýn, Veľká Británia

Za 23 500 amerických dolárov na noc získate aj vlastnú obsluhu do apartmánu, menu bude pripravovať michelinskou hviezdou ocenená Helene Darroze. Z balkóna je výhľad na vychytenú štvrť Mayfair.

Hotel Cala di Volpe, prezidentský apartmán, Porto Cervo, Taliansko

V sardínskom hoteli vás tento apartmán vyjde na 26 000 dolárov. Máte za to tri spálne, solárium, privátny bazén a fitnes centrum, tri kúpeľne a jacuzzi.

Bosphorus Shangri – La, Istanbul, Turecko

Ubytovanie za 26 385 dolárov na noc vám poskytuje v hoteli celé vrchné poschodie s krásnym výhľadom na Bospor. V kúpeľni je do zrkadla vstavaný televízny príjmač.

Mandarin Oriental, prezidentský apartmán, Šanghaj, Čína

V čínskej metropole, v časti Putung, je z 25. poschodia nádherný výhľad na okolité mrakodrapy. Dve spálne v prezidentskom apartmáne za 26 450 dolárov na noc, bonusom je vlastná "vínna pivnica".

Hotel Plaza Athénée, kráľovský apartmán, Paríž, Francúzsko

So svojimi 450 štvorcovými metrami je to najväčšia hotelová izba v Paríži. Jedna noc v nej vyjde na 27 000 dolárov. Televízory sú aj tu ukryté v zrkadlách, výšivky sú vytvorené zlatou niťou.

St. Regis Mauritius, vila St Regis, Maurícius

Ide o najväčšiu vilu na ostrove, 30 000 dolárov za noc. Dostanete aj jacuczzi, vlastný salónik, bar a súkromného kuchára.

St. Regis Saadiyat Island, kráľovský apartmán, Spojené arabské emiráty

Opäť najväčšia hotelová izba, tento krát v emirátoch. Dve poschodia, vlastný komorník a súkromné divadlo vyjdú na 35 000 dolárov za jednu noc. V ponuke je aj krytý bazén a herňa.

Grand Resort Lagonissi, kráľovská vila, Atény, Grécko

V apartmáne za 35 000 dolárov sú dve spálne, v ktorých sa nachádzajú mramorové kúpeľne s parným kúpeľom. V cene je aj vlastný priestor na masáž, vyhrievaný bazén a vyhradený priestor pre opaľovanie s výhľadom na pláž.

Grand Hyatt Cannes Hôtel Martinez, penthouse – podkrovný apartmán, Cannes, Francúzsko

Sediac vo vírivke máte z apartmánu za 37 500 dolárov na noc nádherný výhľad na celý záliv v Cannes. Aktuálne, počas slávneho filmového festivalu, sa cena vyhupne na 52 000 dolárov, veď ide o jeden z najexkluzívnejších hotelov mesta.

Laucala Island Resort, ubytovanie majiteľa statku Hilltop, ostrovy Fidžii

Nestačí, že jedna noc vyjde na 40 tisíc dolárov, ešte musíte aj podať žiadosť o to, aby ste svoje peniaze mohli minúť práve tu. Ostrov patrí vlastníkovi Red Bullu a celkovo je na ňom 25 víl, ale táto je najlepšia. Nádherný výhľad, bezplatné masáže, jazda na koni…
 

Palms Resort, vila Sky v Las Vegas, Spojené štáty americké

Do ubytovania vás vyvezie súkromný výťah, z bazéna postaveného na balkóne je nádherný výhľad na preslávenú ulicu mesta. Sauna a 24 hodinová služby komorníka je zahrnutá v cene 40 000 dolárov za noc.

Four Seasons in New York, Ty Warner Penthouse, New York, Spojené štáty americké

Ide o najvyššie položenú hotelovú izbu v New Yorku, za 45 000 dolárov získate 360°panoramatický výhľad na metropolu. Má vlastnú recepciu aj knižnicu. Za spomínanú cenu sa v ňom môžu ubytovať maximálne traja hostia.

Raj Palace Hotel, Shahi Mahal apartmán, Džajpur, India

Šesť spální, súkromné divadlo, knižnica a personál kuchyne sú vám k dispozícii za 45 000 dolárov na noc.

Hotel President Wilson, kráľovský penthouse, Ženeva, Švajčiarsko

Za 68 000 dolárov je to v súčasnej dobe najdrahšia hotelová izba na svete. Má vlastný výťah, fitnes, biliard, klavír Steinway  a krásny výhľad z balkóna na Ženevské jazero.
 

Burj Al Arab v Dubaji

Žiadny zoznam by nebol kompletný, ak by na ňom chýbala zmienka o Dubaji. Hotel Burj Al Arab je asi najdrahší hotel na svete. Najlacnejší apartmán tu stojí 2 000 dolárov za noc, ale táto cena v sebe nezahŕňa dane a poplatky. Najdrahší apartmán vyjde na 12 000 dolárov (v závislosti na kurze). A čo dodať k  vybaveniu? Môžete využiť prepravné služby hotela Rolls-Royceom, Mercedesom, alebo dokonca aj vrtuľníkom. Čakajú vás súkromné pláže, alebo kúpanie sa v jednom zo štyroch bazénov, prípadne v neďalekom aquaparku. Je to skvelé miesto na to, aby ste ukázali ako pohŕdate umiernenosťou.

Súvisiace články

Aktuálne správy