Maloobchodné tržby v eurozóne vzrástli v marci tretí mesiac po sebe

Maloobchodné tržby v eurozóne vzrástli aj v marci, čo znamená rast už tretí mesiac po sebe, napriek očakávaniam ich poklesu. Uviedol to dnes štatistický úrad Európskej únie Eurostat. Informoval o tom portál RTTNews.
Maloobchodné tržby v bloku s jednotnou menou vzrástli v marci v porovnaní s februárom o 0,3 %. Ekonómovia pritom počítali za marec s poklesom tržieb, a to o 0,2 %.
Za február revidoval Eurostat rast tržieb v maloobchode smerom nadol na 0,1 % oproti pôvodne udávanému tempu rastu na úrovni 0,4 %. V januári sa tržby zvýšili medzimesačne o 1 %.
V medziročnom porovnaní sa tržby v maloobchode eurozóny zvýšili o 0,9 %, čo oproti februáru predstavuje mierne spomalenie rastu. V 2. mesiaci roka sa maloobchodné tržby zvýšili medziročne o 1 %, keď Eurostat tempo rastu revidoval smerom nahor z pôvodne udávaných 0,8 %.
V širšej Európskej únii maloobchodné tržby vzrástli v marci medzimesačne o 0,3 %, rovnakým tempom ako vo februári. Medziročne sa zvýšili o 1,6 %, opätovne rovnakým tempom ako mesiac predtým.

Súvisiace články

Aktuálne správy