Oddnes je sprístupnená služba MasterCard Mobile

Nákupy online využíva podľa prieskumu Slovenskej asociácie elektronického obchodu až 96 % užívateľov internetu a viac ako pätina nakúpi online aspoň raz do mesiaca.

Nákupy online využíva podľa prieskumu Slovenskej asociácie elektronického obchodu až 96 % užívateľov internetu a viac ako pätina nakúpi online aspoň raz do mesiaca. Ľudia najčastejšie nakupujú prostredníctvom internetu knihy, oblečenie a obuv, mobilné telefóny či počítače, ale aj vstupenky na spoločenské udalosti, kozmetiku či dovolenky.

S cieľom čo najpohodlnejšie tak z pohľadu klienta, ako aj obchodníka zrealizovať nákupy vyvinuli a dnes spustili spoločnosti MasterCard Europe, ČSOB, Global Payments Europe a Wincor Nixdorf platobnú aplikáciu MasterCard Mobile. Aplikácia umožňuje jednoducho vložiť všetky platobné karty (nezávisle na vydávajúcej banke) do mobilného telefónu, a potom ich používať na platenie. MasterCard Mobile má široké uplatnenie a umožňuje platenie mobilným telefónom na internete, priamo v mobilných aplikáciách alebo darcovské platby.

Tento druh služby už onedlho umožní aj platby v kamenných obchodoch, vo výdajných automatoch, v doprave a umožní dobíjanie kreditu u mobilných operátorov, platby faktúr alebo platby medzi používateľmi. Mobilnou aplikáciou je možné platiť v približne 4500 internetových obchodoch na Slovensku a v Českej republike.
Záujemcovia o túto aplikáciu musia mať smartfón s pripojením na internet a platiť môžu začať jednoducho prostredníctvom svojho mobilného telefónu.

Súvisiace články

Aktuálne správy