Študentské súťaže TOP turistická destinácia regiónu a Maják…

MDVRR SR: Študentské súťaže TOP turistická destinácia regiónu a Maják pre dopravu idú do fináleNitra 29. apríla (TASR) – Oddnes sa rozhoduje o víťazoch súťaží „TOP turistická destinácia regiónu“ a „Maják pre dopravu“, ktoré sa uskutočňujú v rámci výstavy Mladý tvorca 2014. Súťažiacim aj návštevníkom sa na slávnostnom otvorení výstavy prihovoril štátny tajomník Ministerstva dopravy, výstavby a regionálneho rozvoja SR František Palko.
„Oboma týmito súťažami by sme chceli podporiť záujem žiakov o štúdium a prácu v odvetviach nášho rezortu, ktoré majú dlhoročnú tradíciu, ale i perspektívnu budúcnosť,“ povedal počas otvorenia výstavy F. Palko. Preto rezort dopravy už v minulom roku vyhlásil súťaž Top turistická destinácia regiónu pre študentov stredných škôl zameriavajúcich profilujúcich sa na oblasť cestovného ruchu. Okrem tejto úspešnej súťaže pribudla aj úplne nová súťaž pre študentov v oblasti dopravy.
Cieľom súťaží je podporiť tvorivé myslenie žiakov stredných odborných škôl v oblasti dopravy aj cestovného ruchu. Dvadsať súťažiacich tímov bude súťažiť so svojimi prezentáciami, ktoré sa skladajú z propagačného materiálu a power-pointovej prezentácie. Celý projekt nakoniec vyhodnotí odborná komisia a najúspešnejší súťažiaci budú ocenení na záverečnom vyhodnotení výstavy 30. apríla. Ocenení žiaci dostanú poukážku na nákup elektroniky a škola, z ktorej žiak pochádza, dostane plaketu. Celoštátna prezentačná výstava SOŠ Mladý tvorca 2014 sa uskutoční už po 22. raz. Záverečné kolo sa začína dnes a potrvá do 30. apríla 2014 na výstavisku Agrokomplex v Nitre.

Informáciu TASR poskytol hovorca Ministerstva dopravy, výstavby a regionálneho rozvoja SR Martin Kóňa.

Súvisiace články

Aktuálne správy