Rastislav Murgaš sa stal šéfom Sberbank už aj oficiálne

Predseda predstavenstva Sberbank Slovensko Rastislav Murgaš sa od 28. apríla stáva generálnym riaditeľom firmy aj oficiálne. Od septembra minulého roka bol vykonávaním tejto funkcie len poverený. No vzhľadom na jeho doterajšie dosiahnuté výsledky sa vedenie slovenskej banky rozhodlo, že bude túto funkciu zastávať aj naďalej. Na funkciu predsedu predstavenstva k 5. septembru 2013 rezignoval vtedajší predseda Samuel Vlčan. Informovala o tom hovorkyňa Sberbank Slovensko Ľubomíra Chmelová.

Rastislav Murgaš vyštudoval Fakultu strojného inžinierstva Slovenskej technickej univerzity v Bratislave. Má 20 ročné profesionálne skúsenosti, z toho 14 rokov pôsobil na manažérskych a vedúcich pozíciách. Do Sberbank Slovensko, predtým Volksbank Slovensko, nastúpil v januári 2013 na pozíciu člena predstavenstva a finančného riaditeľa.

Sberbank Slovensko bola do Obchodného registra SR zapísaná koncom augusta 1991. Do konca októbra 2007 pôsobila na trhu ešte ako Ľudová banka, potom zmenila názov na Volksbank Slovensko, keď sa jej hlavným akcionárom stala rakúska spoločnosť Volksbank International. Proces zmeny väčšinového akcionára Volksbank International sa uskutočňoval počas celej druhej polovice roka 2011. Zavŕšil sa 15. februára 2012, keď sa 100-percentným akcionárom Volksbank International stala ruská banka Sberbank. Obchodné meno a značku banka na Slovensku zmenila 15. februára 2013.

Súvisiace články

Aktuálne správy