Prevádzkový zisk spoločnosti Samsung v prvom kvartáli klesol

Prevádzkový zisk juhokórejskej spoločnosti Samsung v prvom kvartáli oslabil o 3,3 % na 8,5 bil. juhokórejských wonov (KRW). Spoločnosť očakávala prevádzkový zisk vo výške 8,4 bil. KRW. Prevádzkový zisk divízie mobilných zariadení bol v sledovanom období 6,43 bil. KRW. Spoločnosť Samsung o tom informovala v utorok. V rovnakom období predchádzajúceho roka bol tento prevádzkový zisk 6,51 bil. KRW a v predchádzajúcom kvartáli bol vo výške 5,47 bil. KRW.

Firma Samsung v prvom štvrťroku zvýšila počet predaných smartfónov, jej podiel na tomto trhu sa však znížil. Vyplýva to z údajov spoločnosti Strategy Analytics. Predaj zariadení značky Samsung sa v prvom kvartáli zvýšil o 28 % na 89 mil. kusov, no trhový podiel firmy Samsung medziročne klesol z 32,4 % na 31,2 %. Na druhom mieste je firma Apple. Jej trhový podiel v prvom kvartáli medziročne klesol zo 17,5 % na 15,3 %. Na tretej priečke sú spoločnosti Huawei Technologies a Lenovo, obe s podielom 4,7 %.

Súčasťou skupiny Samsung Electronics je aj spoločnosť Samsung Electronics Slovakia. Tá má v Galante od roku 2002 najväčší závod na výrobu LED televízorov v Európe. Firma na Slovensku vytvára so svojimi dodávateľmi takmer 10 tisíc pracovných miest a je lídrom elektrotechnického priemyslu na Slovensku.

(1 EUR = 1 434,49 KRW)

Súvisiace články

Aktuálne správy