Ako sa stať úspešným: Päť návykov, ktoré vám pomôžu zmeniť život

, bussinessinsider Foto:photlA

Na jedinom grafe spoločnosti Petra Coach sú znázornené vlastnosti a správanie sa úspešných a neúspešných ľudí.

Z celkovo 16 rozdielov si businessinsider vybral týchto päť.

1. Úspešní ľudia prechádzajú zmenami, neúspešní sa boja. "Prijatie zmeny je jedna z najťažších vecí, čo dokáže človek urobiť," hovorí Dave Kerpen, zo spoločnosti Likeable Local. Svet sa rýchlo vyvíja, rozmach technológií sa zrýchľuje, je nutné, aby sme dokázali tieto zmeny prijať a prispôsobiť sa im. Nie báť sa ich a schovávať sa pred nimi. Úspešní ľudia sú schopní urobiť takéto kroky.

2. Úspešní ľudia hovoria o nápadoch, neúspešní hovoria o ľuďoch. Namiesto toho aby ste rozoberali príbehy iných ľudí, čo vás skutočne nikam neposunie,  skúste diskutovať o nápadoch. "Zdieľanie nápadov s ostatnými ich bude len vylepšovať," tvrdí Kerpen.

3. Úspešní ľudia prijímajú zodpovednosť za svoje zlyhanie, neúspešní vinia ostatných. Skutočne úspešní vodcovia  a podnikatelia majú kariérny život plný vzostupov a pádov. Ale vždy dokážu prijať zodpovednosť za svoje zlyhanie. Kerpen hovorí, že obviňovanie ostatných nič nerieši. "Je to len o tom, že potopíte ostatných, a nemáte z toho žiaden osoh."

4. Úspešní ľudia priznajú ostatným všetku zásluhu na ich víťazstve, neúspešní ľudia si úspech ostatných privlastňujú. Nechať ľudí zažiariť je dostatočnou motiváciou na pracovisku. Ak budú pracovať tvrdšie, aj ich šéf vyznie v dôsledku toho, ako lepší vodca, či spoluhráč.

5. Úspešní ľudia chcú, aby aj ostatní uspeli, neúspešní tajne dúfajú, že iní zlyhajú. "Keď ste v tíme so skupinou ľudí, budete úspešní, len ak aj ostatní budú úspešní," vysvetľuje Kerpen. To je dôvod, prečo väčšina úspešných ľudí neželá  svojim kolegom nič zlé. Chcú, aby ich spolupracovníci uspeli a rástli.

Medzi ďalšie významné rozdiely patrí:
úspešní ľudia vyžarujú radosť, zdieľajú dáta a informácie, čítajú každý deň, a neustále sa vzdelávajú, svoje nápady si zaznamenávajú,
zatiaľ čo neúspešní ľudia vyžarujú hnev, hromadia údaje a informácie, pozerať sa na televíziu každý deň, a nemajú potuchy,  čo v živote chcú. Ak neviete, čo chcete, ako potom môžete dosiahnuť úspech?

Súvisiace články

Aktuálne správy