Dnes je posledný deň na podanie priznania k príjmom a zaplatenie dane

Daň z príjmov za minulý rok treba dnes nielen priznať, ale aj zaplatiť. Daňové úrady budú otvorené do 19.00 h, call centrum na čísle 048/431 72 22 bude k dispozícii až do polnoci.
Podnikatelia, ktorí sú platiteľmi DPH, musia od tohto roka posielať dokumenty na finančnú správu len elektronicky. Toto pravidlo platí aj v prípade daňových priznaní k dani z príjmu.
Daňovníci a firmy, ktorí termín nestihnú dodržať, môžu oznámiť predĺženie lehoty. Oznámenie treba doručiť na daňový úrad ešte dnes. Lehotu si daňovník môže predĺžiť najviac o 3 mesiace a najviac o 6 mesiacov, keď mal vlani príjem aj zo zahraničia.
Daň je možné platiť bankovým prevodom alebo poštovou poukážkou na číslo účtu, ktoré má každý individuálne pridelené. Ak niekto svoje číslo osobného účtu daňovníka (OÚD) zabudol či stratil, môže si ho overiť na http://oud.drsr.sk/. Ak daňový úrad daňovníkovi OÚD nepridelil, do 31. marca daňové priznanie len podá a zaplatí do 8 dní potom, čo mu správca dane oznámi jeho číslo účtu.
Dátum odpísania sumy z bankového účtu musí byť najneskôr 31. 3. 2014. Banky a iné finančné inštitúcie majú časy zúčtovania dnešných platieb rôzne, Finančné riaditeľstvo preto odporúča daňovníkom, aby sa o týchto lehotách informovali vo svojej banke.
Dnes budú predĺžené hodiny aj na 85 vybraných poštách, väčšinou v okresných a krajských mestách. Slovenská pošta tak vychádza v ústrety daňovníkom, ktorí majú dnes posledný deň na podanie priznania k dani z príjmov a zaplatenie dane. Na pošte na Tomášikovej ulici v Bratislave môžu občania a firmy posielať daňové priznania až do polnoci, na Námestí SNP do 22. hodiny. Zoznam rozšírených otváracích hodín je umiestnený na webovej stránke www.posta.sk.

Súvisiace články

Aktuálne správy