Podielové fondy s čistými predajmi za 9,63 mil. eur

Otvorené podielové fondy vykázali za minulý týždeň celkové predaje za 42,6 mil. eur. Spätné nákupy dosiahli objem 32,97 mil. eur.

Podielové fondy zaznamenali v jedenástom tohtoročnom týždni kladné čisté predaje, a to v objeme 9,63 mil. eur. V medzitýždennom porovnaní tak vzrástol ich objem o 14,66 mil. eur, keďže v týždni predtým čisté predaje dosiahli zápornú hodnotu 5,03 mil. eur. Celkovo vykázali fondy v správe členov Slovenskej asociácie správcovských spoločností (SASS) predaje za 42,6 mil. eur a spätné nákupy vo výške 32,97 mil. eur.

Z jednotlivých typov fondov bolo v uplynulom týždni v pluse deväť a tri boli naopak v mínuse. Najvyšší kladný objem čistých predajov evidovali dlhopisové fondy, do ktorých medzitýždenne pribudlo 5,21 mil. eur. Druhý najvyšší prílev zdrojov smeroval v minulom týždni do zmiešaných fondov, a to v objeme 4,47 mil. eur. V poradí tretí najvyšší kladný objem čistých predajov dosiahli špeciálne fondy cenných papierov, konkrétne v sume 2,4 mil. eur. Na druhej strane, najvyšší záporný objem čistých predajov vo výške 4,4 mil. eur vykázali fondy peňažného trhu. Druhý najvyšší medzitýždenný odlev zdrojov zaznamenali akciové fondy, a to v objeme 3,02 mil. eur.

Z jednotlivých správcovských spoločností dosiahla v minulom týždni najvyššie čisté predaje vo výške 4,51 mil. eur spoločnosť VÚB Asset Management. Druhou v poradí bola správcovská spoločnosť Prvá penzijná, ktorá vykázala prílev zdrojov v objeme 2,54 mil. eur. Na opačnom konci zoznamu so zápornými čistými predajmi v sume 2,16 mil. eur skončila spoločnosť Asset Management Slovenskej sporiteľne.

Agentúra SITA vydá podrobné údaje o výkonnosti podielových fondov v 11. týždni na:

http://webnoviny.sk//include_wbn/system-suborov/4346-udaje-o-vykonnosti-podielovych-fondov-v-11-tyzdni.xls

Súvisiace články

Aktuálne správy