Predaj vozidiel v Británii aj vo februári vzrástol, už 24. mesiac v rade

Predaj osobných áut v Británii aj vo februári vzrástol už 24. mesiac v rade. To signalizuje, že ekonomika pokračuje v zotavovaní a dôvera spotrebiteľov ďalej rastie. Vyplýva to z najnovších údajov britského Združenia predajcov a výrobcov automobilov (SMMT), ktoré dnes zverejnila agentúra RTTNews.
Podľa štatistík britské úrady vo februári 2014 zaregistrovali 68.736 nových áut, čo je o 3 % viac ako v rovnakom mesiaci predchádzajúceho roka 2013.
SMMT pripomína, že vytrvalé zvyšovanie dopytu po autách celé dva roky je skutočným potvrdením o spotrebiteľskej dôvere a atraktívnosti automobilového trhu v krajine.
Z údajov SMMT ďalej vyplýva, že vo februári stúpol dopyt po autách s dieselovým motorom medziročne o 2,4 %, po autách s benzínovým motorom o 2,5 % a predaj vozidiel, ktoré využívajú alternatívne palivá, vyskočil až o 45,3 %.
Za prvé dva mesiace tohto roka sa v Británii predalo 223.298 automobilov, čo je o 6,1 % viac ako v rovnakom období 2013.
Šéf združenia Mike Hawes pripomína, že február je z hľadiska predaja zvyčajne „pokojný mesiac“. Očakáva preto, že britský trh s autami si aj v tomto roku udrží rastovú tendenciu.

Súvisiace články

Aktuálne správy