Miera nezamestnanosti vo Francúzsku vo 4. štvrťroku mierne klesla

Miera nezamestnanosti vo Francúzsku vo 4. štvrťroku 2013 mierne klesla po stagnácii v predchádzajúcich kvartáloch. Informovala o tom agentúra RTTNews na základe údajov, ktoré dnes zverejnil štatistický úrad Insee.
Presnejšie, miera nezamestnanosti v druhej najväčšej ekonomike eurozóny sa podľa štandardov Medzinárodnej organizácie práce (ILO) za tri mesiace do konce decembra znížila na 10,2 % z 10,3 % v predchádzajúcich troch kvartáloch. V medziročnom porovnaní sa nezamestnanosť vo Francúzsku v závere minulého roka oproti 4. štvrťroku 2012 nezmenila.
Insee ďalej oznámil, že miera zamestnanosti v krajine v období október – december 2013 v medzikvartálnom aj medziročnom porovnaní stagnovala na úrovni 64,1 %.
Zo štatistík ďalej vyplýva, že nezamestnanosť v tzv. pevninskom Francúzsku bez jeho zámorských území v poslednom štvrťroku minulého roka mierne klesla na 9,8 % z 9,9 % v 3. kvartáli, ale v medziročnom porovnaní stagnovala.
Predbežné výsledky za január 2014 však naznačujú, že v prvom mesiaci roka sa počet nezamestnaných v krajine oproti decembru opäť zvýšil, a to zhruba o 8900 na 3,23 milióna osôb. V medziročnom porovnaní vzrástol počet žiadateľov o podporu v nezamestnanosti v januári o 4,4 %.

Súvisiace články

Aktuálne správy