Podnikatelia si musia obnoviť zaručený elektronický podpis

Podnikatelia a občania, ktorí pri komunikácii s finančnou správou používajú zaručený elektronický podpis (ZEP), by si ho mali obnoviť na ďalšie tri roky.

Podnikatelia a občania, ktorí pri komunikácii s finančnou správou používajú zaručený elektronický podpis (ZEP), by si ho mali obnoviť na ďalšie tri roky. Jeho platnosť sa totiž v januári skončila.
"Potrebné je nainštalovanie novej podpisovej politiky na všetkých počítačoch, ktoré podnikateľ či občan používa pri komunikácii s finančnou správou pri podpisovaní elektronických správ a dokumentov," vysvetľuje hovorkyňa finančnej správy Patrícia Macíková.
Predpokladom správnej funkčnosti novej podpisovej politiky je nainštalovanie komponentov z aktualizačného inštalačného balíčka, ktorý bol vytvorený pre tento účel. Ten je aj s potrebnými inštrukciami dostupný na internetovej stránke www.financnasprava.sk.
Finančná správa odporúča konzultovať postup pri inštalácii s dodávateľom alebo správcom softvérového vybavenia. Otázky a problémy súvisiace s inštaláciou softvérových komponentov možno adresovať na technický helpdesk na adrese helpdesk.ekrtech@financnasprava.sk.

Súvisiace články

Aktuálne správy