Nemecká vláda zlepšila hospodársku prognózu

Vládny kabinet v Berlíne očakáva, že najväčšia európska ekonomika tento rok posilní o 1,8 %, kým podľa skoršej prognózy mala vzrásť o 1,7 %

Nemecká vláda zlepšila prognózu hospodárskeho rastu. Podľa správy, ktorú schválil vládny kabinet v Berlíne, má najväčšia európska ekonomika tento rok posilniť o 1,8 %, kým podľa skoršej prognózy mala vzrásť o 1,7 %. Informovala o tom agentúra Reuters, pričom sa odvolávala na vládne zdroje. Silnejší rast by sa mal pozitívne prejaviť aj na trhu práce. Počet pracujúcich podľa správy vzrastie o 240 tis. na 42,1 mil. ľudí. To by znamenalo, že zamestnanosť v najväčšej európskej ekonomike dosiahne nový rekord.

Miera nezamestnanosti má klesnúť iba minimálne, a to o 0,1 percentuálneho bodu na 6,8 %, pričom sa prognózuje, že na tejto hodnote zotrvá aj v roku 2015. Po miernom oslabení v uplynulom roku by si mal tento rok výrazne polepšiť aj nemecký export. Po schválení vo vláde plánuje minister hospodárstva Sigmar Gabriel predložiť správu hospodárskemu výboru parlamentu a následne by mal k nej zaujať oficiálne stanovisko.

Súvisiace články

Aktuálne správy