UniCredit a Intesa chcú spolu riešiť problémové úvery

Rokovania potvrdil šéf banky UniCredit Federico Ghizzoni a dodal, že rozhodnutie sa musí prijať do polovice tohto roka.

Dve najväčšie talianske banky, UniCredit a Intesa Sanpaolo, diskutujú o plánoch sa riešenie problému ich reštrukturalizovaných úverov. Povedal to v utorok generálny riaditeľ banky UniCredit Federico Ghizzoni. Potvrdil rozhovory o reštrukturalizovaných úveroch s bankou Intesa po tom, ako zdroj minulý týždeň uviedol, že obe banky rokujú s americkou investičnou firmou KKR o zriadení fondu, ktorý by prevzal časť ich reštrukturalizovaných pôžičiek.

Ghizzoni neuviedol žiadne podrobnosti, ale konštatoval, že rozhodnutie sa musí prijať do polovice tohto roka. Dodal, že nediskutoval s talianskym premiérom Enricom Lettom o možnosti zriadenia takzvanej „zlej banky“ na prevzatie zlých úverov. „To by vari mohli byť riešenia, ktoré sú vhodné pre banky inej veľkosti, ako je naša. Domnievame sa, že my to zvládneme sami,“ povedal Ghizzoni novinárom.

Banky UniCredit a Intesa Sanpaolo podnikajú aj na Slovensku. Majoritným akcionárom UniCredit Bank Slovakia je s 99-percentným podielom UniCredit Bank Austria, ktorá je členom UniCredit Group. UniCredit Bank vznikla zlúčením UniBanky a HVB Bank Slovakia. Členom medzinárodnej bankovej skupiny Intesa Sanpaolo je slovenská VÚB banka, ktorá má pobočku aj v Českej republike a je 100-percentným vlastníkom dcérskych spoločností ako Consumer Finance Holding, VÚB Asset Management, VÚB Factoring, VÚB Leasing a Recovery.

Súvisiace články

Aktuálne správy