Práce na handlovskej poliklinike ukončia v decembri

Nemocnica v Handlovej by už koncom toho roka mohla pacientov privítať v moderných priestoroch polikliniky. Rekonštrukčné práce, ktoré začali ešte v minulom roku, idú zatiaľ podľa plánu. „Tohtoročná zima neovplyvnila priebeh stavebných prác, rekonštrukcia by mala byť podľa harmonogramu dokončená v decembri 2014,“ konštatoval riaditeľ nemocnice Ivan Gašparovič.

Nemocnica získala na projekt nenávratný finančný príspevok (NFP) 845 tis. eur cez Operačný program Zdravotníctvo. Celkovo si stavebné práce na trojpodlažnej budove vyžiadajú cez jeden milión eur. Zdravotnícke zariadenie by v rámci rekonštrukcie malo vyriešiť nevyhovujúci stav strechy, okien, fasády, inžinierskych rozvodov či tepelno-izolačné vlastnosti. Vymení sa aj zastarané prístrojové a diagnostické vybavenie niektorých ambulancií. To nemocnica získala už v na jeseň minulého roka. Nenávratný finančný príspevok je krytý z Európskeho fondu regionálneho rozvoja a zdrojov štátneho rozpočtu.

Nemocnica Handlová 2. súkromná nemocnica, s. r. o. patrí do skupiny zdravotníckych zariadení UNIPHARMA. Spoločnosť je vlastníkom zdravotníckeho zariadenia od roku 2004, doposiaľ do jej rozvoja investovala viac ako 900 tisíc eur. Nemocnica poskytuje zdravotnú starostlivosť v 14 ambulanciách, na dvoch oddeleniach a v troch odboroch jednodňovej zdravotnej starostlivosti.

Súvisiace články

Aktuálne správy