Bánovce nad Bebravou a Milotice pripravili projekt na svoju spoločnú propagáciu

Spoločné propagačné materiály by mali byť výsledkom cezhraničnej spolupráce mesta Bánovce nad Bebravou a juhomoravskej obce Milotice. Žiadosť o financovanie projektu z prostriedkov Európskej únie podali koncom januára sídla na správcu mikroprojektov – Trenčiansky samosprávny kraj. TASR o tom informoval Mário Biras z Referátu projektového riadenia Mestského úradu v Bánovciach nad Bebravou.
Projekt by mal prispieť k posilneniu kontaktov, trvalej spolupráci a vďaka spoločným aktivitám aj k rozvoju infraštruktúry cestovného ruchu Bánoviec nad Bebravou a Milotíc. „V rámci neho by mali vzniknúť rôzne propagačné materiály ako spoločná mapa turistických zaujímavostí cezhraničných regiónov, spoločný kalendár, brožúra kultúrnych pamiatok Bánoviec a Milotíc, spoločné pohľadnice, záložky do kníh, kľúčenky s erbmi a tašky,“ konkretizoval Biras.
Celkové náklady predstavujú sumu 6971 eur, z toho päť percent spolufinancujú žiadatelia. Projekt, ktorý je momentálne v procese hodnotenia a posudzovania, podávali Bánovce nad Bebravou a Milotice na základe výzvy cezhraničnej spolupráce. Financovaný by mal byť z Fondu mikroprojektov – Operačného programu cezhraničnej spolupráce SR a ČR. „Či bude úspešný, by sme mali vedieť približne o dva mesiace,“ informoval Biras.

Súvisiace články

Aktuálne správy