Kurz eura mierne vzrástol, stále sa však pohybuje pod 1,37 USD/EUR

Kurz spoločnej európskej meny dnes ráno mierne vzrástol, stále sa však pohybuje mierne pod 1,37 USD/EUR. Výraznejšie pohyby na devízovom trhu sa dajú očakávať až popoludní. Trh sa čoraz viac sústreďuje na dvojdňové zasadnutie americkej centrálnej banky (Fed), ktoré sa začína dnes. Informovala o tom agentúra DPA.
Dnes ráno sa kurz eura vyšplhal až na 1,3688 USD/EUR. Európska centrálna banka (ECB) stanovila v pondelok (27. 1.) napoludnie referenčný kurz na 1,3658 (v piatok: 1,3687) USD/EUR.
Menový výbor Fedu oznámi svoje rozhodnutie týkajúce sa nastavenia menovej politiky v stredu (29. 1.) večer. Už dnes je to však ústrednou témou na trhu. Ekonómovia totiž počítajú s tým, že Fed bude pokračovať v obmedzovaní monetárnych stimulov.
Posledná správa z amerického trhu práce dočasne utlmila očakávania, že Fed opäť obmedzí program nákupu dlhopisov. Popoludní sa z USA očakáva správa o vývoji objednávok tovarov dlhodobej spotreby.
Obavy z krízy v rozvíjajúcich sa ekonomikách sa o niečo zmenšili. Indická centrálna banka dnes ráno prekvapivo zvýšila úrokové sadzby. Dôvodom je vysoká inflácia.

Súvisiace články

Aktuálne správy