Siemens vykázal 15-percentný nárast zisku

Jadrový prevádzkový zisk koncernu za tri mesiace do konca decembra vzrástol na 1,79 mld. eur z úrovne 1,56 mld. eur v rovnakom období predchádzajúceho účtovného roka

Nemecký priemyselný konglomerát Siemens dosiahol vo svojom prvom účtovnom kvartáli 15-percentný nárast jadrového zisku. Firma o tom informovala v pondelok. Prevádzkový zisk v štyroch hlavných segmentoch podnikania sa za tri mesiace do konca decembra zvýšil na 1,79 mld. eur z 1,56 mld. eur v rovnakom období predchádzajúceho účtovného roka. Koncern pokračoval v programe znižovania nákladov s cieľom ušetriť celkovo 6 mld. eur. Prevádzková marža Siemensu v sledovanom období vzrástla na 10,2 % z úrovne 8,6 %. Firma potvrdila, že za celý účtovný rok do septembra 2014 očakáva zisk na akciu na úrovni minimálne 5,08 eur.

 

Skupina Siemens pôsobí aj na Slovensku a podľa jej webovej stránky ju tvorí 12 spoločností. Konkrétne Siemens, s. r. o. Siemens IT Solutions and Services, s. r. o. Siemens Program and System Engineering, s. r. o. Siemens Enterprise Communications, a. s. Nokia Siemens Networks Slovakia, s. r. o. Siprin, s. r. o. SAT Systémy automatizačnej techniky, spol. s r. o. OEZ Slovakia, spol. s r. o. Osram Slovakia, a. s. BSH domácí spotřebiče, s. r. o. BSH Drives and Pumps, s. r. o. a Reaktortest, s. r. o.

Súvisiace články

Aktuálne správy