Rusi uvidia počas olympiády v kinách spot o lyžovačke na Slovensku

Slovenská agentúra pre cestovný ruch (SACR) bude počas tohtoročných Zimných olympijských hier (ZOH) v Soči reklamným spotom v ruských kinách lákať domácich na oddych na Slovensku.
Ako ďalej informoval hovorca SACR Martin Šebesta, kampaň potrvá od 23. januára do 20. februára. „Zimný spot predstavuje Slovensko ako krajinu, kde si návštevníci užijú ideálnu dovolenku s množstvom aktivít,“ priblížil. Tridsaťsekundové video sa bude premietať v troch ruských mestách – Moskve, Sankt Peterburgu a Jekaterinburgu. V 48 kinosálach ho uvidí približne 340.000 divákov filmov Herkules: Zrodenie legendy, Víťazi či Hobit.
Návšteva kina patrí v Rusku medzi najobľúbenejšie zábavy mimo domova. Podľa údajov Ruského centra pre prieskum verejnej mienky z roku 2013 chodí do kina aspoň raz mesačne každý piaty obyvateľ krajiny, pričom 75 % návštevníkov kín má do 40 rokov.
„Ruských turistov chodí na Slovensko čoraz viac. Za tri štvrťroky minulého roka ich počet medziročne vzrástol o 35 %. Preto sme presvedčení, že touto kampaňou ešte zvýšime ich záujem o zimnú dovolenku na Slovensku. Zvlášť, keď sú lyžiarske podmienky opäť veľmi priaznivé,“ vysvetlila zámer generálna riaditeľka SACR Marta Kučerová.

Súvisiace články

Aktuálne správy