Bankovky kryté zlatom? Áno, zlato priamo v bankovkách!

, peakprosperity Foto:Valaurum

Nepochopiteľným sprievodným javom rôznych novovzniknutých alternatívnych platobných prostriedkov je oslabenie dôvery v daný finančný systém. Po rôznych kryptomenách teraz prichádzajú zlaté bankovky.

V minulosti centrálne banky garantovali hodnotu bankoviek tým, že boli kryté zlatom, či striebrom. Ale odkedy väčšina krajín opustila od menovej politiky založenej na drahých kovoch, pre centrálne banky prestala platiť povinnosť zamieňať bankovky za zlato, alebo striebro. Bankovky a mince (okrem razených z drahých kovov) sú kryté ekonomickou výkonnosťou danej krajiny. To sa už ale zmenilo.

Nová technológia mení celý proces, k zlatu sa už dostanete aj vo forme bankoviek. Žlté bankovky Aurum sú vyhotovené tak, aby obsahovali v sebe jednu desatinu, alebo jednu dvadsatinu gramu 24 karátového zlata, ale zároveň aby sa zachovali aj vlastnosti tradičných papierových peňazí. Stručne povedané malé množstvo zlata je prepojené vrstvami polyesteru, pričom bankovka má rozmery a hrúbku ako americké doláre.

Ako v praxi výroba prebieha si môžete pozrieť na tomto videu.

Podobne ako iné alternatívy, ani z týchto zlatých peňazí asi nebude „mainstreamové platidlo“. Ide však o novú príležitosť nákupu fyzického zlata aj pre tých, ktorí nechcú, alebo si nemôžu dovoliť dať viac ako 1200 dolárov za uncu.

Zároveň by tieto bankovky mohli poskytovať príležitosť pre každodenné transakcie v prípade, že by sme sa niekedy vrátili do finančného systému, kde budú peniaze opäť kryté zlatom. A nemusíte meniť svoje správanie, veď Aurum sa zmestí do vašej peňaženky spolu s ostatnými bankovkami.

Ak máte záujem o kúpu, stačí navštíviť webstránku valaurum a zaplatiť cez paypal. Za bankovku s jednou desatinou gramu zlata si pýtajú desať dolárov, gram zlata tak vychádza celkom draho oproti zlatým minciam s rovnakou hmotnosťou, ktoré sa predávajú po 38 dolárov.

Súvisiace články

Aktuálne správy