Zásielkové firmy ako FedEx a DHL zastavujú dodávky tovarov ruským zákazníkom

Viaceré zásielkové spoločnosti, vrátane americkej firmy FedEx a nemeckej DHL, oznámili, že pre prísnejšie colné opatrenia zastavujú dodávky tovarov do Ruska.

Viaceré zásielkové spoločnosti, vrátane americkej firmy FedEx a nemeckej DHL, oznámili, že pre prísnejšie colné opatrenia zastavujú dodávky tovarov do Ruska. Opatrenie sa však týka len jednotlivcov objednávajúcich si tovar online zo zahraničia, nie právnických osôb. Uviedli to agentúra RIA Novosti a portál ru-facts.com.
Združenie zastupujúce ruské a zahraničné expresné zásielkové firmy, ako sú DHL, TNT, FedEx, UPS a iné, vo štvrtkovom vyhlásení (23. 1.) uviedlo, že členovia združenia sú v dôsledku prísnejších opatrení zo strany Federálnej colnej služby na online nákupy zo zahraničia nútení zastaviť dodávky individuálnym zákazníkom. Sprísnené regule totiž spôsobujú meškanie dodávok. Opatrenia, ktoré zvyšujú najmä množstvo dokumentov pri dodávkach tovarov, nadobudli v Rusku platnosť od začiatku roka.
"DHL Express rozhodla, že od 27. januára zastavuje dodávky všetkých tovarov pre osobnú spotrebu," uviedol viceprezident spoločnosti v Rusku Jurij Ševčenko. Zmeny potvrdili aj zástupcovia americkej firmy FedEx. UPS zatiaľ dodávky tovarov pre ruských zákazníkov nezastavila, varovala ich však, že musia počítať s dlhšou lehotou dodania.

Súvisiace články

Aktuálne správy