Cena WTI po stredajšom prudkom raste klesla, drží sa však stále nad 96 USD

Ceny ropy dnes zaznamenali mierny pokles po tom, ako trhy zareagovali na najnovšie nepriaznivé informácie o aktivite výrobného sektora Číny. Informovali o tom agentúry AP a Sinchua.
Podľa prvého odhadu banky HSBC index nákupných manažérov pre výrobný sektor Číny dosiahol v januári hodnotu 49,6 bodu oproti decembrovej úrovni 50,5 bodu. To je najhoršia úroveň od júla minulého roka. Zároveň to predstavuje pokles sektora, keďže rast od poklesu oddeľuje hranica 50 bodov.
Cena americkej ľahkej ropy WTI s dodávkou v marci dosiahla v rámci elektronického obchodovania na burze v New Yorku o 6.35 h SEČ hodnotu 96,49 USD (71,13 eura) za barel (159 litrov). Oproti stredajšej uzávierke (22.1.) to predstavuje pokles o 24 centov.
Na záver stredajšieho obchodovania sa cena WTI zvýšila o 1,76 USD (takmer 2 %) na 96,73 USD/barel po správach o predpokladanom rýchlejšom raste svetovej ekonomiky a opätovnom ochladení v Severnej Amerike, čo zvyšuje dopyt po energiách. Naposledy cena ropy uzatvorila nad úrovňou 96 USD/barel v posledný deň minulého roka.
Cena severomorskej ropnej zmesi Brent, s ktorou sa obchoduje v Londýne, klesla o 22 centov na 108,05 USD/barel.

Súvisiace články

Aktuálne správy