PSA Peugeot Citroën plánuje zrušiť ďalších 1500 pracovných miest

Automobilka PSA Peugeot Citroën, ktorá je druhým najväčším výrobcom áut v Európe, uvažuje o zrušení ďalších 1500 pracovných miest vo Francúzsku. Dôvodom je nadmerná výrobná kapacita v tomto regióne. Uviedla to dnes agentúra Bloomberg s odvolaním sa na lídra odborového zväzu CGT Jeana-Pierra Merciera.
„Naše interné zdroje nám povedali, že podľa odhadov manažmentu má automobilka vo Francúzsku nadbytočných 1500 pozícií,“ uviedol Jean-Pierre Mercier v telefonickom rozhovore s agentúrou Bloomberg. „Možno ich plánujú zrušiť prostredníctvom dobrovoľného odchodu zamestnancov,“ dodal.
PSA Peugeot Citroën v rámci prebiehajúcej reštrukturalizácie pôvodne plánoval zrušiť do roku 2015 až 11.200 pracovných miest, vrátane 8000 zamestnancov závodu v Aulnay pri Paríži, ktorý sa rozhodla zatvoriť. Ak sa informácie odborového predáka potvrdia, tento počet sa zvýši o ďalších 1500 ľudí. Hovorca automobilky Jean-Baptiste Thomas sa k správam o ďalšom prepúšťaní odmietol vyjadriť.
Koncern v roku 2013 predal v Európe 1,63 milióna vozidiel, čo bolo o 7,3 % menej ako v roku 2012. Dôvodmi poklesu boli hospodárska kríza v regióne a tvrdá konkurencia.

Súvisiace články

Aktuálne správy