Francúzsko možno zníži dane pred rokom 2017

Vláda plánuje znížiť dane v roku 2017, ale minister financií Pierre Moscovici uviedol, že ak to ekonomický rast umožní, dane sa zredukujú skôr.

Dane vo Francúzsku sa začnú znižovať ešte pred rokom 2017, ak program redukcie deficitu pôjde podľa plánu a ekonomický rast umožní vláde revidovať fiškálnu politiku. Povedal to v stredu francúzsky minister financií Pierre Moscovici. Francúzska vláda plánuje znížiť dane v roku 2017, ale prezident Francois Hollande minulý týždeň povedal, že dane by mohli začať klesať už v roku 2015, hlavne pre podniky, keďže Francúzsko sa snaží mať takú daňovú politiku ako Nemecko.

„Ak získame voľný priestor na manévrovanie vďaka ekonomickému rastu, umožní nám to konať rýchlejšie v oblasti daní,“ odpovedal Moscovici pre rozhlasovú stanicu RMC na otázku, či sa dane znížia budúci rok. Hospodársky rast v tomto roku, ktorý podľa oficiálnych prognóz bude na úrovni 0,9 %, by mohol byť vyšší ako 1 %, ak sa všetci zapoja do reformy s cieľom zvýšiť konkurencieschopnosť, dodal šéf rezortu financií.

Francúzsky minister pre rozpočet Bernard Cazeneuve nedávno povedal, že Hollande dúfa, že bude môcť dane znížiť budúci rok. „Ak to budeme môcť urobiť, urobíme to,“ povedal pre rozhlasovú stanicu France Info, keď dostal otázku, či je možné zníženie daní z príjmov v roku 2015.

Súvisiace články

Aktuálne správy