Slovenská pošta obstaráva služby PZS za 1,7 mil. eur bez DPH

Výkony pracovnej zdravotnej služby obstaráva Slovenská pošta na obdobie dvoch rokov.

Slovenská pošta, a.s. obstaráva výkony pracovnej zdravotnej služby (PZS) na obdobie dvoch rokov v celkovej predpokladanej hodnote 1,7 mil. eur bez dane z pridanej hodnoty (DPH). Vyhlásiť plánuje dve samostatné verejné súťaže. Podľa jej hovorkyne Stanislavy Pondelovej tým chcú posilniť transparentnosť a nediskrimináciu, aby sa do súťaží mohli prihlásiť subjekty, ktoré poskytujú samostatne medicínsku a nemedicínsku časť PZS.

Slovenská pošta odhaduje sumu za medicínske výkony PZS, kam spadá napríklad vykonávanie lekárskych preventívnych prehliadok zamestnancov či psychotestov, na 950 tis. eur bez DPH. „Nemedicínska oblasť, kde ide o vykonávanie meraní faktorov v oblasti pracovného prostredia, spracovávanie odborných posudkov, vykonávanie školení prvej pomoci, vykonávanie kontrol pracovísk objednávateľa, poskytovanie poradenstva zamestnávateľovi a zamestnancom a pod., je v predpokladanej hodnote 750 tis. eur bez DPH,“ uviedla Pondelová.

Zabezpečiť PZS vyplýva Slovenskej pošte zo zákona o bezpečnosti a ochrane zdravia pri práci.

Slovenská pošta vznikla v januári 1993. Na akciovú spoločnosť sa pretransformovala v októbri 2004. Jej stopercentným akcionárom je štát. Aktuálne má 1 540 pobočiek.

Súvisiace články

Aktuálne správy