Japonsko chce do roku 2020 zdvojnásobiť počet zahraničných turistov

Japonská vláda chce dosiahnuť zvýšenie počtu zahraničných turistov do roku 2020, kedy sa v krajine budú konať Letné olympijské hry, na približne 20 miliónov. To je zhruba dvojnásobok počtu turistov v porovnaní s rokom 2013. Povedal to tento týždeň japonský premiér Šinzó Abe. Informovala o tom agentúra Sinchua.
„Dostali sme obrovskú šancu hostiť olympijské a paralympijské hry v Tokiu,“ povedal Abe s tým, že túto šancu je potrebné využiť. Členov vlády vyzval, aby preskúmali, aké obmedzenia platia v Japonsku v súvislosti so zahraničnými turistami a vláda tak mohla urobiť kroky smerom k zvýšeniu ich počtu.
Japonská organizácia pre cestovný ruch oznámila, že v minulom roku navštívilo krajinu viac než 10 miliónov turistov. V porovnaní s rokom 2012 to predstavuje rast o 24 %. Navyše, Japonsko prvýkrát prekročilo hranicu 10 miliónov zahraničných návštevníkov. Za týmto zvýšením počtu turistov vidí organizácia zníženie hodnoty jenu, ako aj zmiernenie vízových podmienok pre obyvateľov krajín juhovýchodnej Ázie, ktoré vstúpilo do platnosti od júla.

Súvisiace články

Aktuálne správy