Kurz eura sa pohybuje okolo úrovne 1,36 USD/EUR

Kurz spoločnej európskej meny dnes stagnoval Informovala o tom agentúra DPA. Kurz eura sa dnes pohyboval okolo úrovne 1,36 USD/EUR.

Kurz spoločnej európskej meny dnes stagnoval Informovala o tom agentúra DPA.
Kurz eura sa dnes pohyboval okolo úrovne 1,36 USD/EUR. Popoludní sa spoločná mena predávala po 1,3606 USD. Európska centrálna banka (ECB) dnes napoludnie stanovila referenčný kurz na 1,3597 (v stredu 1,3606) USD/EUR. To znamená, že dolár stál 0,7355 (0,7350) eura.
Ekonomické údaje z eurozóny ani z USA neurobili na investorov výraznejší dojem. Nové údaje o inflácii z oboch regiónov ukázali, že tempo rastu spotrebiteľských cien zostáva pod inflačnými cieľmi centrálnych bánk. Slabé inflačné tlaky umožňujú centrálnym bankám, aby pokračovali v uvoľnených menových politikách.
Pre vývoj na devízovom trhu v tomto roku bude zrejme rozhodujúce, čo urobia veľké centrálne banky. „Stále si myslíme, že Fed prvý raz zvýši úrokové sadzby až v polovici roka 2015, čo by malo obmedziť tlak na euro,“ uvádza sa v analýze Dekabank. Experti tiež neočakávajú, že by ECB ešte viac uvoľnila menovú politiku, takže ani z tejto strany nehrozí negatívny vplyv na kurz spoločnej meny.

Súvisiace články

Aktuálne správy