Záujem rakúskych turistov o Slovensko sa zvýšil o 15 %

Slovensko je pre rakúskych turistov čoraz obľúbenejšou destináciou. Kým v roku 2009 navštívilo SR celkovo 50.000 návštevníkov, za minulý rok to už bolo 66.000 turistov. „Za prvých deväť mesiacov minulého roka prišlo na Slovensko už 55.000 návštevníkov od našich juhozápadných susedov, čo predstavuje rast o 14 %,“ informovala generálna riaditeľka Slovenskej agentúry pre cestovný ruch (SACR) Marta Kučerová.
Najčastejším cieľom rakúskych turistov na Slovensku je pobyt v liečebných kúpeľoch, prípadne v akvaparkoch. Výrazný podiel pritom predstavujú aj návštevníci, ktorí v krajine prenocujú len jeden deň. Turisti zväčša pochádzajú z Viedne a jej okolia vzhľadom na dobrú dopravnú dostupnosť a ich vysoké povedomie o ponuke Bratislavy a slovenského cestovného ruchu.
Rastúci záujem o pobyt hlásia aj predstavitelia cestovného ruchu v Bratislave a jej okolí. Počet prenocovaní sa za prvé tri vlaňajšie štvrťroky zvýšil medziročne o takmer 15 % a počet návštevníkov stúpol o viac ako 11 %. „Je to náš blízky sused, prirodzene sa o nás zaujíma a potrebuje len dostať informáciu, čo môže na Slovensku robiť,“ zhodnotila výkonná riaditeľka organizácie destinačného manažmentu Bratislava Region Tourism Alžbeta Melicharová.

Súvisiace články

Aktuálne správy