Juhozápadný obchvat Bardejova môže stáť vyše 31 mil. eur

Slovenská správa ciest plánuje tender na výstavbu juhozápadného obchvatu Bardejova v dĺžke 5,3 kilometra na ceste I. triedy č. 77.

Slovenská správa ciest (SSC) pripravuje tender na výstavbu juhozápadného obchvatu Bardejova v dĺžke 5,3 kilometra na ceste I. triedy č. 77. Predpokladaná cena stavebných prác plánovaných na sedemnásť mesiacov je 31,43 mil. eur bez dane z pridanej hodnoty. Projekt má byť financovaný z peňazí Európskeho fondu regionálneho rozvoja a zo štátneho rozpočtu cez Operačný program Doprava. Súčasťou obchvatu mesta budú tri metre vysoké protihlukové steny z trieskocementových tvárnic na štyroch úsekoch v celkovej dĺžke 1 614 metrov. Vyplýva to z predbežného oznámenia cestárov vo Vestníku verejného obstarávania.

Slovenská správa ciest so sídlom v Bratislave je samostatná rozpočtová organizácia zriadená ministerstvom dopravy k 1. januáru 1996. Spravuje takmer 3 500 kilometrov ciest I. triedy. Pre diaľnice, rýchlostné cesty a cesty I., II. a III. triedy vykonáva aj dopravné plánovanie, ústrednú technickú evidenciu, centrálnu databanku a technický rozvoj spolu so súvisiacou koncepčnou, koordinačnou a metodickou činnosťou. Slovenská správa ciest má štyri regionálne organizačné zložky Investičná výstavba a správa ciest v Bratislave, Banskej Bystrici, Žiline a Košiciach.

Súvisiace články

Aktuálne správy