Kurz eura pokračuje v poklese, predáva sa tesne nad 1,36 USD

Kurz spoločnej európskej meny opäť klesol. Informovala o tom agentúra DPA. Dnes podvečer sa euro predávalo po 1,3610 USD, pričom v noci nadnes dočasne stálo 1,3673 USD.

Kurz spoločnej európskej meny opäť klesol. Informovala o tom agentúra DPA.
Dnes podvečer sa euro predávalo po 1,3610 USD, pričom v noci nadnes dočasne stálo 1,3673 USD. Európska centrálna banka (ECB) stanovila napoludnie referenčný kurz na 1,3634 (vo štvrtok: 1,3658) USD/EUR. To znamená, že dolár stál 0,7335 (0,7322) eura.
Zobchodované objemy na devízovom trhu sú stále veľmi nízke, uviedli experti. Určujúcou témou na trhu zostáva vývoj menovej politiky v USA. Nedávne prekvapivo pozitívne údaje z americkej ekonomiky podporili špekulácie, že americká centrálna banka Fed bude pokračovať v utlmovaní monetárnych stimulov.
Naopak, pozitívne správy z eurozóny nemali na devízový trh žiaden vplyv. Nezamestnanosť v Španielsku v decembri výrazne klesla. Aj ďalšie nedávne údaje signalizujú, že ekonomiky krízou zasiahnutých štátov eurozóny sa začínajú zotavovať. To má pozitívny vplyv na úročenie ich dlhov, takže rizikové prirážky na ich dlhopisy klesajú.

Súvisiace články

Aktuálne správy