Potravinári a obchodníci prehĺbili spoluprácu

Nová iniciatíva by mala priniesť zvýšenie ponuky domácich výrobkov na pultoch predajní.

Zástupcovia Zväzu obchodu a cestovného ruchu (ZOCR) SR a členovia Potravinárskej komory Slovenska (PKS) podpísali Iniciatívu na podporu ekonomiky Slovenska. Zavŕšili tak takmer ročné rokovania. Informovali o tom obe strany na pondelňajšej tlačovej besede. Spolupráca by mala priniesť zvýšenie ponuky domácich výrobkov na pultoch predajní. „Naša iniciatíva je v tom, aby sme spolu predávali viac slovenských výrobkov. Nie je nám jedno, čo a koľko predávame,“ konštatoval prezident ZOCR SR Pavol Konštiak.

Podľa zástupcov z obidvoch sfér je iniciatíva reakciou na dlhodobo sa zhoršujúcu situáciu v agropotravinárskom sektore, ktorá spôsobila zánik pracovných miest a domácich výrobcov. Spoločný postup potravinárov s obchodníkmi má za cieľ podporiť slovenskú ekonomiku. V iniciatíve deklarujú vyvinúť maximálne úsilie na zvyšovanie ponuky potravín vyrobených na Slovensku. Členovia zväzu aj komory zdôraznili nevyhnutnosť spolupráce výkonnej a zákonodárnej moci pri nastavovaní podnikateľského prostredia.

Potravinárska komora Slovenska je záujmovým združením právnických osôb, ktoré založili potravinárske firmy pôsobiace na Slovensku. Jej cieľom je podpora a ochrana podnikania svojich členov. Zväz obchodu a cestovného ruchu SR je stavovskou organizáciou, ktorá vznikla v roku 1994 najprv pod názvom Asociácia veľkoobchodných a distribučných spoločností. V roku 1999 sa pretransformovala na Zväz obchodu SR a v roku 2004 na Zväzu obchodu a cestovného ruchu SR. Organizácia zastupuje záujmy subjektov cestovného ruchu na úrovni štátnej správy a samosprávy.

Súvisiace články

Aktuálne správy