Tržby reťazca Tesco v britských predajniach klesli

Tržby spoločnosti v britských predajniach otvorených dlhšie ako rok bez zahrnutia predaja palív a dane z pridanej hodnoty oslabili o 1,5 %.

Tržby britského maloobchodného reťazca Tesco v jeho treťom účtovnom štvrťroku klesli, čo podľa agentúry Reuters zvyšuje pochybnosti o jeho stratégii oživenia. Spoločnosť Tesco, ktorá je najväčším maloobchodným reťazcom v Británii a tretím najväčším na svete, v stredu informovala, že jej tržby v britských predajniach otvorených dlhšie ako rok bez zahrnutia predaja palív a dane z pridanej hodnoty počas 13 týždňov do 23. novembra klesli o 1,5 %. V druhom kvartáli tržby spoločnosti stagnovali. Vývoj tržieb Tesca na jeho domácom trhu tak bol v súlade s očakávaniami analytikov oslovených v prieskume agentúry Reuters, ktorí rátali s tým, že oslabia v rozmedzí 1 až 2 %.

Tesco, ktoré je vo svete podľa celoročných tržieb tretím najväčším reťazcom po americkej spoločnosti Wal-Mart a francúzskej firme Carrefour, ďalej informovalo, že celosvetové tržby skupiny bez započítania predaja pohonných látok vzrástli o 0,6 %. Tržby v obchodoch otvorených viac ako dvanásť mesiacov klesli v Ázii o 5,1 % a v Európe sa zmenšili o 4 %. „Aj napriek náročných podmienkam na mnohých našich trhoch je náš výkon v súlade s očakávaniami pre celý rok,“ uvádza Tesco vo svojom stanovisku.

Na Slovensku Tesco pôsobí od roku 1996 prostredníctvom spoločnosti Tesco Stores SR, a. s. Tá prevádzkuje viac ako 130 obchodov, pričom v poslednom čase expanduje najmä s formátom supermarketov s menšou predajnou plochou. So svojimi viac ako 10 tisíc zamestnancami patrí Tesco k najväčším súkromným zamestnávateľom na Slovensku.

Súvisiace články

Aktuálne správy