Nezamestnanosť v Španielsku sa mierne znížila

Počet registrovaných nezamestnaných sa v novembri v krajine oproti októbru znížil o 2 475 čiže o 0,05 %.

Počet registrovaných nezamestnaných v Španielsku v novembri mierne klesol po tom, ako v októbri vzrástol. Bez práce bolo v krajine minulý mesiac 4,8 mil. ľudí. Španielske ministerstvo práce v utorok informovalo, že počet registrovaných nezamestnaných sa oproti októbru znížil o 2 475 čiže o 0,05 %. V októbri počet nezamestnaných v krajine vzrástol o 87 028, keďže sa skončila turistická sezóna.

Podľa banky Sabadell údaje o vývoji nezamestnanosti v novembri naznačujú, že miera nezamestnanosti v krajine za štvrtý kvartál zostane na úrovni približne 26 %. Nezamestnanosť je naďalej problémom Španielska, ktoré sa dostáva z niekoľko rokov trvajúceho obdobia stagnácie a recesie. Európska únia očakáva, že nezamestnanosť v krajine bude nad úrovňou 25 % do roku 2015.

V porovnaní s rovnakým mesiacom minulého roka sa počet nezamestnaných v Španielsku zmenšil o 2,02 %, uviedol rezort práce. Išlo už o druhý mesiac medziročného poklesu nezamestnanosti. V októbri sa počet Španielov bez práce medziročne znížil prvýkrát od mája 2007. V novembri sa v krajine zvýšila zamestnanosť v stavebníctve a priemysle a zmenšila sa v službách a poľnohospodárstve.

Súvisiace články

Aktuálne správy