Podielové fondy pokračovali v kladných predajoch

Podielové fondy pokračovali v sérii kladných čistých predajov aj v uplynulom týždni. Celkovo fondy v správe členov Slovenskej asociácie správcovských spoločností dosiahli v 41. týždni predaje za 54,9 mil. eur a spätné nákupy vo výške 30,6 mil. eur. Čisté predaje tak fondy zaznamenali na úrovni 24,3 mil. eur, kým týždeň predtým skončili s kladnými predajmi vo výške 30,3 mil. eur. Z jednotlivých typov fondov zaznamenali v uplynulom týždni najvyššie kladné predaje špeciálne fondy cenných papierov, ktoré skončili v pluse 14,8 mil. eur.

Kladné čisté predaje vykázali aj fondy krátkodobých investícií, a to vo výške 5,1 mil. eur. Celkové predaje prevýšili spätné nákupy aj v prípade špeciálnych fondov nehnuteľností o 5 mil. eur a v pluse 2,5 mil. eur skončili aj dlhopisové fondy. Špeciálne fondy profesionálnych investorov zaznamenali kladné predaje za 3,4 mil. eur a fondy z kategórie iné vykázali plusové predaje za 230 tis. eur. Kladné predaje v objeme 15,7 tis. eur zaznamenali aj špeciálne fondy alternatívnych investícií.

Fondy peňažného trhu vykázali na druhej strane v medzitýždennom porovnaní záporné čisté predaje vo výške 3,3 mil. eur, pričom akciové fondy skončili v mínuse 1,4 mil. eur. Záporné predaje vo výške 1,3 mil. eur zaznamenali aj zmiešané fondy a fondy fondov skončili v mínuse 613 tis. eur. Fondy krátkodobého peňažného trhu zaznamenali mínusové predaje za 147 tis. eur.

Najvyššie kladné čisté predaje z jednotlivých správcovských spoločností vykázal v uplynulom týždni VÚB Asset Management, ktorý skončil s kladnými predajmi za 9,4 mil. eur. Asset Management Slovenskej sporiteľne zaznamenal naopak mínusové čisté predaje v objeme 1,2 mil. eur.

Agentúra SITA vydá podrobné údaje o výkonnosti podielových fondov v 41. týždni na

http://www.webnoviny.sk/download/2272/udaje-o-vykonnosti-podielovych-fondov.xls

Súvisiace články

Aktuálne správy