Nemocnicu v Skalici vynovili za viac ako 14 mil. eur

Vznikol nový urgentný príjem, rozšírili viaceré oddelenia a zmodernizovali odborné ambulancie

vyšlo aj v REG

SKALICA 20. septembra (SITA) – Fakultnú nemocnicu s poliklinikou v Skalici po rozsiahlej rekonštrukcii vo štvrtok slávnostne odovzdali do užívania. V rámci rekonštrukcie a modernizácie zdravotníckej infraštruktúry vzniklo nové oddelenie urgentného príjmu, boli rozšírené viaceré oddelenia a zmodernizované odborné ambulancie. Významným prvkom rekonštrukcie skalickej nemocnice je aj optimalizácia energetického hospodárstva. Nemocnica podľa jej výkonnej riaditeľky Renáty Kormanovej investovala do rekonštrukcie 14,6 milióna eur z eurofondov aj vlastných zdrojov.

Fakultná nemocnica s poliklinikou Skalica, a.s. je všeobecná nemocnica a poskytuje zdravotnú starostlivosť pre viac ako 110-tisíc obyvateľov spádovej oblasti okresov Skalica, Senica a okrajových častí okresov Myjava a Malacky. Vznikla v štyridsiatych rokoch minulého storočia a terajší stavebný zásah bol najvýznamnejšou zmenou v jej histórii. Rekonštrukcia a modernizácia infraštruktúry bola financovaná z operačného programu Zdravotníctvo a vlastných zdrojov.

„Som presvedčený, že kvalitná nemocnica zvyšuje hodnotu regiónu,“ uviedol Stanislav Chovanec, predseda predstavenstva Fakultnej nemocnice s poliklinikou Skalica, a.s. a zároveň primátor mesta Skalica. Zmodernizovaná nemocnica je takto pripravená poskytnúť zdravotnú starostlivosť, ktorá sa opiera o vysoko kvalifikovaný personál, v desiatich moderných lôžkových oddeleniach a 34 ambulanciách. „Revitalizáciu nemocnice sme postavili na troch pilieroch: vytvoriť príjemné prostredie pre pacientov a zamestnancov, zrýchliť a skvalitniť diagnostiku, znížiť energetickú náročnosť,“ povedala Kormanová.

Skalická nemocnica patrí do zriaďovateľskej pôsobnosti Trnavského kraja, jej majoritným akcionárom je spoločnosť Grafobal Group.

Súvisiace články

Aktuálne správy