Tatry mountain resorts zvýšila výnosy o 13,6 %

Konsolidované výnosy spoločnosti Tatry mountain resorts, a.s. od 1. novembra 2011 do 31. júla tohto roka dosiahli 32,6 mil. eur. Konsolidovaný prevádzkový zisk pred úrokmi, daňami a odpismi (EBITDA) vzrástol o 32 % na 10,3 mil. eur.

Spoločnosť Tatry mountain resorts, a.s. (TMR) dosiahla za deväťmesačné obdobie od 1. novembra minulého roka do 31. júla tohto roka konsolidované výnosy 32,6 mil. eur pri medziročnom náraste o 13,6 %. Konsolidovaný prevádzkový zisk pred úrokmi, daňami a odpismi (EBITDA) vzrástol o 32 % na 10,3 mil. eur. Ako agentúru SITA v stredu informovala spoločnosť, v poslednom kvartáli sa jej výnosy zvýšili medziročne zo 7,8 mil. eur na 8 mil. eur a EBITDA stúpla o 23 % na 2,5 mil. eur.

„Počas celého obdobia sme ťažili z našej korporátnej stratégie, ktorá je okrem iného postavená hlavne na kapitálových investíciách. V rámci nej sme za posledných päť rokov preinvestovali do tatranských stredísk 100 mil. eur. Do konca roka 2012 dosiahne hodnota ročných kapitálových výdavkov na investície 44 mil. eur,“ uviedol predseda predstavenstva TMR Bohuš Hlavatý.

Návštevnosť horských stredísk vo Vysokých a Nízkych Tatrách sa za posledných deväť mesiacov zlepšila o 11 % na 1,1 milióna turistov. V letnej sezóne bol úspešný hlavne júl, kedy sa návštevnosť v Jasnej a Vysokých Tatrách zvýšila o 19 %. Do aquaparku Tatralandia prišlo za trištvrte roka 403,6 tis. návštevníkov oproti 257 tis. ľudí minulý rok. Tatralandia bola začlenená do TMR od apríla 2011.

Akcie TMR, ktoré sú obchodované na Burze cenných papierov Bratislava, zaznamenali ku dňu zverejnenia kvartálnej správy ročný výnos 5,8 % s dividendovým výnosom 2,2 %. Už túto jeseň predstavenstvo spoločnosti plánuje vstup na varšavskú a pražskú burzu.

Spoločnosť Tatry mountain resorts, a.s. je najväčším subjektom v oblasti cestovného ruchu na Slovensku, ktorá vlastní a prevádzkuje lyžiarske strediská a hotely v oblasti Nízkych a Vysokých Tatier. Do konca roka 2011 preinvestovala firma do stredísk vyše 100 mil. eur a ďalších 56 mil. eur plánuje v najbližších rokoch.

Súvisiace články

Aktuálne správy