Slovenská pošta chce nakúpiť stravenky takmer za 26 mil. eur

Štátna spoločnosť Slovenská pošta, a.s. začala verejnú súťaž na dodanie stravných poukážok počas štyroch rokov. Jeden z najväčších zamestnávateľov so 14 tis. pracovníkmi predpokladá kúpiť mesačne skoro 180 tis. stravných lístkov v hodnote 3 eurá. Dodávateľa straveniek chce pošta vybrať v následnej elektronickej aukcii.

Slovenská pošta, a.s. predpokladá za dodanie stravných poukážok počas štyroch rokov zaplatiť vyše 25,758 mil. eur bez dane z pridanej hodnoty (DPH). V prepočte to predstavuje ročne takmer 6,440 mil. eur. Štátna spoločnosť so 14 tis. zamestnancami chce nakúpiť mesačne 178 878 stravných lístkov v hodnote po 3 eurá. Vyplýva to z verejnej súťaže zverejnenej vo štvrtok vo Vestníku verejného obstarávania. Budúci dodávateľ má zabezpečiť distribúciu straveniek na oblastné riaditeľstvá pôšt.

Otváranie ponúk v tendri je plánované 29. októbra a o súťažné podklady treba požiadať do 8. októbra. Pošta chce dodávateľa stravných poukážok vybrať v následnej elektronickej aukcii. Uchádzači musia preukázať, že v rokoch 2009 až 2011 dosiahli v oblasti týkajúcej sa zákazky celkový obrat minimálne 56 mil. eur bez DPH. Podľa prepočtu na rok to predstavuje 18,67 mil. eur, čo je 2,9-násobne viac ako ročný priemer odhadovanej ceny zákazky. Technickú spôsobilosť na plnenie zmluvy majú uchádzači preukázať napríklad tým, že predložia zoznam dodávok tovarov alebo poskytnutých služieb za predchádzajúce tri roky, ktoré majú rovnaký alebo podobný charakter ako uvedená zákazka v úhrnnej výške minimálne 28 mil. eur bez DPH.

„Uchádzači, ktorí splnia podmienky účasti a požiadavky obstarávateľa, budú po vyhodnotení ponúk komisiou vyzvaní na účasť v elektronickej aukcii a na vloženie cien z ponuky, ktoré sú predmetom elektronickej aukcie. Tieto ceny musia byť rovnaké ako v písomnej forme ponuky predloženej do verejnej súťaže,“ informovala Slovenská pošta. Predmetom elektronickej aukcie bude predkladanie nových cien upravených smerom nadol za účelom zostavenia ponúk automatizovaným vyhodnotením.

E-aukcia bude mať tri kolá. V úvodnom, nesúťažnom vybraní účastníci vložia rovnaké ceny z písomnej ponuky. V súťažnom kole budú môcť upraviť ceny smerom nadol a okrem nej uvidia aj svoje aktuálne poradie. Elektronická aukcia bude trvať 30 minút, v prípade zmeny na prvom mieste v posledných dvoch minútach jej trvania sa automaticky predlžuje o ďalšie dve minúty. Bude to platiť pre každú ďalšiu aktualizáciu počas posledných dvoch minút e-aukcie.

Slovenská pošta, a.s. vznikla 1. januára 1993 ako štátny podnik so sídlom v Bratislave, od 1. marca 1996 má centrálu v Banskej Bystrici a od 1. októbra 2004 sa zmenila na akciovú spoločnosť. Jej akcionárom je štát v zastúpení ministerstva dopravy, výstavby a regionálneho rozvoja. Spoločnosť má základné imanie vo výške 214,3 mil. eur a poskytuje univerzálnu poštovú službu. Od svojho vzniku hospodári samostatne a nedostáva dotácie zo štátneho rozpočtu. Slovenská pošta je najväčší poskytovateľ poštových služieb na Slovensku s 1 542 pobočkami. Súčasne patrí k najväčším zamestnávateľom v krajine, keď ku koncu júla tohto roka zamestnávala viac ako 14 tis. zamestnancov.

Súvisiace články

Aktuálne správy