Salmonela v kuracích fašírkach od Hyzy

Hlbokomrazená kuracia zmes neprešla kontrolou ŠVPS. Stalo sa tak len krátko po tom, čo hydinári upozorňovali na nekvalitné zahraničné mäso v školských jedálňach.

Inšpektori Štátnej veterinárnej a potravinovej správy (ŠVPS) našli v predajni reťazca CBA Slovakia v Považskej Bystrici hlbokomrazenú kuraciu zmes na fašírky nakazenú salmonelou. Pozitívny nález veterinári evidovali pri 16 kusoch 600-gramového balenia, ktoré pochádzalo od slovenského výrobcu HYZA. ŠVPS spotrebiteľov upozorňuje, aby tento hydinový výrobok nekonzumovali.

Spoločnosť HYZA ako člen Únie Hydinárov Slovenska len nedávno upozorňovala na nekvalitné kuracie mäso, ktoré sa dostáva do školských jedální zo zahraničia. Tvrdenia, že si tým výrobcovia hydiny snažia zlepšiť svoje postavenie na úkor výrobkov z dovozu, generálny riaditeľ firmy HYZA Karol Ponesz odmietol. Hydinárov bránil tým, že na nevyhovujúcu kvalitu potravín upozorňovali ešte pred medializáciou početných škandálov.

Súvisiace články

Aktuálne správy