Dopravný podnik mesta Prešov získa ďalšie dva trolejbusy

Dopravný podnik mesta Prešov, a.s. a česká spoločnosť Škoda Electric a.s. Plzeň uzatvorili kúpnu zmluvu na dodávku dvoch nových úplne nízkopodlažných trolejbusov pre mestskú hromadnú dopravu. Cena za oba trolejbusy je 1,02 mil. eur bez dane z pridanej hodnoty.

Dopravný podnik mesta Prešov, a.s. uzatvoril s českou spoločnosťou Škoda Electric a.s. Plzeň kúpnu zmluvu na dodávku dvoch nových úplne nízkopodlažných kĺbových trojnápravových trolejbusov pre mestskú hromadnú dopravu. Cena za oba trolejbusy, ktoré majú byť dodané počas siedmich mesiacov, je 1,02 mil. eur bez dane z pridanej hodnoty (DPH). Vyplýva to z informácií zverejnených vo Vestníku verejného obstarávania.

Kontrakt je súčasťou rámcovej dohody medzi oboma spoločnosťami z januára 2011 na dodávku dvadsiatich nových úplne nízkopodlažných trolejbusov. Zmluvná cena za ich dodanie počas štyroch rokov je 9,485 mil. eur, pričom predpokladaná cena zákazky bola 9,89 mil. eur bez DPH. Päť trolejbusov má byť štandardných dvojnápravových a pätnásť kĺbových trojnápravových.

Dopravný podnik mesta Prešov, a.s. so sídlom v Ľuboticiach prevádzkuje mestskú hromadnú dopravu v aglomerácii mesta Prešov na 37 autobusových a šiestich trolejbusových linkách. Spoločnosť vznikla 1. januára 1996, eviduje základné imanie 3,255 mil. eur.

Súvisiace články

Aktuálne správy