Začali súťaže návrhov pre bytové domy vo Vrakuni a v Rači

Spoločnosť pre rozvoj bývania v Bratislave, n.o. plánuje výstavbu nových bytových domov v mestských častiach Bratislavy vo Vrakuni a v Rači. Záujemcovia majú predložiť návrhy na architektonické štúdie do 8. októbra.

Nezisková organizácia Spoločnosť pre rozvoj bývania v Bratislave, n.o. vyhlásila súťaže návrhov na architektonické štúdie pre plánovanú výstavbu bytových domov v mestských častiach hlavného mesta vo Vrakuni a Rači. Záujemcovia môžu získať zmluvné a doplňujúce dokumenty do 1. októbra a lehota na predkladanie návrhov je 8. októbra. Vyplýva to z informácií zverejnených vo Vestníku verejného obstarávania.

Pri vyhodnocovaní projektov budú podľa podmienok súťaží rozhodovať tri kritériá – komplexnosť ideovo architektonicko-výtvarného návrhu a funkčné využitie priestoru s rovnakou váhou po 30 % a technická a ekonomická realizovateľnosť návrhu s váhou 40 %. Všetky zákazky na služby, ktoré budú nasledovať po súťaži, budú podľa obstarávateľa pridelené víťazovi alebo jednému z víťazov súťaže. Ponuku môže predložiť každý, kto je oprávnený na činnosť podľa zákona o autorizovaných architektoch a autorizovaných stavebných inžinieroch.

Spoločnosť pre rozvoj bývania v Bratislave, n.o. so sídlom v mestskej časti Petržalka vznikla na jeseň 2004 ako spoločný projekt hlavného mesta SR Bratislavy a Istrobanky, a.s. Realizovala napríklad výstavbu bytových domov v Petržalke na Osuského ulici a Humenskom námestí. Cieľom neziskovej organizácie je sprístupniť bývanie v nových bytoch najmä mladým rodinám, ale aj občanom, pre ktorých sa Bratislava stala miestom pracovnej sebarealizácie a ďalším záujemcom o bývanie vo vlastnom alebo nájomnom byte. Spoločnosť sa orientuje najmä na výstavbu bytov do osobného vlastníctva, ktoré spĺňajú podmienky pre žiadosť o úver zo Štátneho fondu rozvoja bývania, ako aj na výstavbu nájomných bytov s dostupnou výškou nájomného.

Súvisiace články

Aktuálne správy