Las Vegas Sands plánuje v Madride vybudovať komplex kasín EuroVegas

Las Vegas 8. septembra (TASR) – Americký prevádzkovateľ kasín Las Vegas Sands oznámil, že svoj projekt komplexu kasín v Španielsku plánuje vybudovať v Madride. Hlavné mesto tak v súboji porazilo Barcelonu, o ktorej spoločnosť dlho uvažovala. Výkonný riaditeľ Las Vegas Sands Sheldon Adelson rozhodnutie o výbere lokality pre komplex známy ako EuroVegas oznámil v piatok večer (7.9.).
Očakáva sa, že Madrid plánovanú investíciu vo veľkom privíta, keďže Španielsko zápasí s vysokou nezamestnanosťou. Mnohí ekonómovia však očakávajú nemalé problémy. Jedným z nich je nevyhnutná zmena miestnych zákonov, aby bolo možné v kasínach fajčiť, a druhým fakt, že firma plánuje z celkovo očakávanej investície v objeme 18 miliárd eur poskytnúť z vlastných zdrojov len 35 %.
Zabezpečiť zostávajúcich 65 % nákladov na taký náročný projekt v krajine, ktorá sa nevie dostať z recesie a stojí pred požiadaním o zahraničnú pomoc, nebude jednoduché. "Nechce sa mi veriť, že zvyšnú sumu poskytne Španielsko alebo jeho bankový sektor," povedal jeden zo španielskych analytikov Ramon Zarate. Kritici projektu okrem toho poukazujú na riziko rastu kriminality, ako aj na fakt, že pracovné pozície ako chyžná v hoteli, čašník alebo krupiér nie sú práve receptom na úspech pre nezamestnaných mladých Španielov.
Projekt by sa mal realizovať v najbližších 10 rokoch v niekoľkých fázach. Plán počíta s výstavbou šiestich kasín, 12 hotelov s 36.000 izbami, kongresového centra, troch golfových ihrísk, obchodných centier, barov a reštaurácií.

Súvisiace články

Aktuálne správy